مایت یا هیره بندپایان کوچکی هستند که انواع آن‌ها کمتر از ۱ میلی‌متر طول دارند. مانند سایر عنکبوتیان بدن دو قسمتی و ۴ جفت پا دارند. آنها موجودات میکروسکوپی هستند که به زحمت با چشم دیده می‌شوند.

زندگی مایت‌ها:

مایت‌ها که زیر مجموعه عنکبوتیان محسوب می‌شوند در مراحل لاروی و شفیرگی و قبل از بلوغ کامل شروع به تخم گذاری می‌کنند. آن‌ها می‌توانند در خشکی و آب زنده بمانند. مکان مورد پسند مایت‌ها برای رشد و تخمگذاری در شرایط گرم و مرطوب و تاریک است. به همین دلیل در روشنیِ آفتاب به درون درز و شکاف‌ها فرار می‌کنند و برای تغذیه، در شب به میزبان مورد نظر حمله می‌کنند.

انوع مایت‌ها:

شناسایی نوع مایت برای حل هجوم مایت‌ها  بسیار مهم و ضروری است.

مایت یا هیره‌های گرد و غبار: حشرات کوچکی که ممکن است در فرش، بالشت و پارچه‌ها و سایر جاهای گرمی که غبار است جمع شوند. فضولات این حشرات میکروسکوپی ممکن است باعث بروز آلرژی یا شعله ور شدن علایم آسم شوند.

مایت موش گرمسیری، مایت مرغ گرمسیری و مایت مرغ شمالی  از انواع دیگر مایت‌ها هستند.

آلودگی‌های موش و پرندگان در ساختارهایی رخ می‌دهد که لانۀ آنها در خانه وجود داشته باشد. مایت‌ها نمی‌پرند یا پرواز نمی‌کنند اما می‌توانند تا چندین حیاط اطراف خود را آلوده کنند. اینگونه‌ها حقیقتا برای انسان انگل نیستند اما اغلب موجب ایجاد گزش و خارش شدید در انسان می‌شوند.

مایت شبدر: این مایت در اواخر زمستان و اوایل بهار به خانه‌ها حمله می‌کند. مایت‌های شبدر جوندگانی روی چمن و علف هرز هستند. این مایت عمدتا انسان را گاز نمی‌گیرد و یک آفت غیر آسیب رسان محسوب می‌شود.

مایت‌های غلات: یکی از مهمترین آفات انباری مایت غلات است . این مایت بیشتر بر روی فراورده‌های غلات دیده می‌شود. برای مثال آرد گندم کامل منبع خوبی برای تامیین غذای این نوع مایت است.

باید در نظر داشت که نوع دیگری از مایت‌ها نیز وجود دارند که مایت شکارگر هستند یعنی از مایت‌های کوچک دیگر تغذیه میکنند.

مایت قرمز طیور: جدای از مایت‌هایی که ممکن است در خانه دیده شوند رایج ترین مایت، مایت قرمز طیور است که برای سالن‌های پرورش مرغ بسیار آسیب رسان می‌باشند. سالن‌ها به دلیل گرما رطوبت و شکاف‌های تاریکی که دارند می‌توانند جای مناسبی برای رشد و پرورش مایت‌ها باشند و همچنین وفور غذا برای مایت‌ها در این مکان از دیگر علل رشد سریع این موجودات است.

رسیدگی نکردن و عدم انجام سمپاشی دوره ای می‌تواند برای صاحبان این مشاغل معضلی بزرگ با ضربه اقتصادی سنگین به شمار آید. در زیر توضیحاتی کاربردی و مفید برای کنترل و از بین بردن این مایت طیور برای شما آورده شده است.

کنترل مایت قرمز طیور در سالن‌های مرغداری:

  1. بهداشت سالن‌های مرغ داری: پس از تخلیه طیور از سالن، سالن باید به دقت شست‌وشو شود؛ به خصوص در درز و شکاف‌هایی که احتمال وجود مایت‌هایی که هنوز بالغ نشده‌اند وجود دارد. همچنین باید درز و شکاف‌های موجود در سالن مرغداری کاملا گرفته شود تا جای رشد مجدد حشراتی مانند کک و کنه نباشد.
  2. جلوگیری از ورود مایت جدید: اولین نکته آن است که هیچ درختی نباید اطراف سالن‌های مرغداری باشد.

زیرا درختان محل مناسبی برای لانه و زندگی پرندگانی هستند که ممکن است حامل مایت باشند و اگر در نزدیکی سالن‌ها زندگی کنند احتمال ورود مایت قرمز به سالن‌های مرغداری افزایش می‌یابد.

باید توجه داشت سایر وسایلی که بر هر منظور وارد سالن‌های مرغدار می‌شود باید قبل از ورود کاملا تمییز شوند تا حامل مایت قرمز نباشند.

  1. لازم است سالن مرتبا کنترل شود یعنی نمونه برداری از مناطق مختلف سالن مانند: پای دانخوری‌ها، زیر لانه‌ها نرده‌ها و هرجایی که در روز حالت تاریکی دارد.
  2. سمپاشی دوره ای:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up