کک ها حشرات بسیار ریزی هستند که از نک خودکار یا قلم بزرگتر نمی‌شوند. ممکن است قهوه‌ای یا سیاه رنگ باشند. بر خلاف تصور عموم مردم کک ها بال ندارند و با پریدن جا به جا می‌شوند. کک یک انگل است و گونه های مختلفی مثل کک سگ، کک گربه و حتی کک انسان وجود دارد. بسیاری از گونه ها میتوانند بیش از یک گونه از میزبان را الوده کنند.

در محیط هایی که حیوانات وجود دارند احتمال وجود حشراتی مانند کک نیز بسیار زیاد است. اما حتی اگر حیوانات نیز در خانۀ شما وجود نداشته باشند محیط خانۀ شما میتواند به صورت بالقوه میزبان کک ها باشد.

کک ها عاشق گرما هستند به همین دلیل بیشتر در فصل تابستان دیده میشوند اما در فصل زمستان در مکان هایی که سیستم گرمایشی دارند نیز دیده شده اند.

چرخۀ زندگی:

کک ها مانند سایر حشرات دارای یک چرخۀ زندگی چهار قسمتی هستند

تخم، لاروها، شفیره و بزرگسالان.

تخم ها توسط ماده در محیط ریخته میشوند و پس از ۳-۴ روز تبدیل به لارو شده و از مواد آلی موجود در محیط تغذیه میکنند و پس از آن به شفیره تبدیل میشوند که این دو مرحله حدودا ۴ هفته طول میکشد.

پس از ان تبدیل به بزرگسالانی میشوند که طول عمری به میزان ۱۴ روز تا یک سال دارند و برای تغذیه به دنبال یک موجود خون گرم میگردند که معمولا گربه ها و سگ ها میزبان اصلی کک ها محسوب میشوند. پس اگر در منزل خود از این حیوانات نگهداری میکنید باید با سمپاشی دوره ای از به وجود آمدن و زاد و ولد کک ها در منزل خود جلوگیری کنید.

معرفی برخی از انواع کک ها که بیشتر در محل زندگی انسان ها دیده می‌شوند.

۱٫کک گربه:

کک گربه بیشتر در محلی که حیوان استراحت میکند مانند سبد یا لانۀ گربه زندگی میکنند و در این مکان کک های کوچک به کک های بالغ تبدیل می شوند. کک های گربه اغلب قادر به تعیین مناسب بودن میزبان تا زمان گاز گرفتن نیستند. مانند سایر کک ها به صورت پرشی جا به جا میشوند.

۲٫کک سگ:

کک سگ بزرگسال به رنگ قهوهای مایل به قرمز است اما چس از وعده های خونی بیشتر به رنگ قرمز متمایل می شود. طول این نوع کک بین یک تا چهار میلی متر است. انها علاوه بر آلوده کردن حیوانات به وسیلۀ حرکت جهشی خود میتوانند چمنزار ها را نیز آلوده کنند.

۳٫کک پرنده:

کک پرنده میتواند در خانه هایی که چرنده هایی مانند مرغ و خروس یا کبوتر پرورش داده میشود به وجود بیاییند. که عموما به رنگ قهوه ای باز هستند و دهان آن ها به خوبی برای سواراخ کردن پوست و مکیدن خون سازگار شده است.

 

بیماری هایی که کک ها میتوانند ناقل آن باشند:

به طورکلی بزرگترین نااحتی ناشی از وجود کک نیش و خارش شدید آنهاستدر بیشتر موارد خارش و علایم گزش به آرامی و بدون اثر طولانی از بین می رود. با این وجود از آن جا که کک ها ناقل بیماری و انگل شناخته شده اند و میتوانند در افراد حساس یا حیوانات اهلی حساسیت ایجاد کنند شناخت درباره بیماری هایی که ممکن است توسط کک ها منتقل شود مهم و کاربردی است.

طاعون:

شناخته شده ترین بیماری منتقل شده توسط کک طاعون میباشد که به بیماری همه گیر مرگ سیاه معروف شد و حدود ۲۵ میلیون از انسان ها را کشت.

امروزه طاعون هنوز در سزاسز جهان رخ میدهدو این بیماری توسط جوندگان حمل میشود و به واسطۀ کک هایی که نیش میزنند به دیگر حیوانات و انسان منتقل میشود.

خوشبختانه امروزه با مصرف انتی بیوتیک ها درمان موفقییت آمیزی حاصل میشود.

مورین تیفوس:

این بیماری بیشتر در مناطق آلوده به موش که کک نیز وجود دارد به انسان منتقل میشود اما تعداد آن بسیار اندک است. شایعترین علایم این بیماری تب و سردرد شدید، لرز، ضعف و حالت تهوع.

خوشبختانه درمان این بیماری نیز در دسترس است و به سرعت بر روی بیماران جواب میدهد.

اما باید توجه داشت که حیوانات خانگی میتوانند کک های آلوده به تیفوس موش را به خانه بیاورند.

آلرژی همراه با سرگیجه:

بزاق کک میتواند باعث ایجاد حساسیت پوستی در انسان شود که این حساسیت به صورت لکه های پوستی برجسته ظاهر میشوند. بعضی دیگر از افراد ممکن است با استنشاغ بوی مدفوع کک ها دارای واکنش های آسم باشند.

حیوانات خانگی همچنین میتوانند در مقابل نیش کک واکنش نشان دهند. حیوانات نیز ممکن است ضایعات پوستی ایجاد کنند و ممکن است به طور مداوم در پوست آن ها خراشیدگی دیده شود که اغلب منجر به ریزش مو نیز میشود.

کک ها به عنوان ناقل انگل:

کک ها به انتقال انگل ها معروف هستند و در درجه اول حیوانات خانگی را تحت تاثیر قرار میدهند.

 

 

علایم حاصل از گزیدگی کک در انسان:

کم خونی

بوی بد حاصل از گزش کک

خارش شدید و….

برخی از علایمی که میتواند نشان دهندۀ وجود کک در بدن حیوان خانگی شما باشد:

خراشیدگی یا قرمزی

ریزش مو و طاسی یک نقطه از بدن

سوزش در نقاط قرمزی

اقدامات جهت پیشگیری از وجود کک ها در محل زندگی شما:

تمییز نگه داشتن منزل، حیوان خانگی و استحمام مرتب

جوشاندن دوره‌ای لباس ها و ملحفه ها برای از بین رفتن کک ها یا تخم ریزی های احتمالی

با مشاهدۀ اولین موارد کک، هر وسیله ای که احتمال وجود کک یا تخم ریزی آن ها را داد در معرض آفتاب قرار گیرد.

سمپاشی کک:

باید در نظر داشت که خارج کردن و از بین بردن کامل کک ها عمری دشوار است و این عمر به دلیل تخم گذاری آنهاست.  کادر مجرب پویا تجارت قاصدک با انجام عملیات مبارزه و سمپاشی به صورت دومرحله‌ای  باعث ریشه کن کردن این موجودات مزاحم میشود. به این گونه که در مرحله نخست تمام کک های بالغ و بزرگسال از بین می روند و پس از گذشت ۱۰-۱۵ روز با بیرون امدن کک های جدید از تخم سمپاشی را به صورت کامل و حرفه ای دوباره انجام داده و همه آن ها را از بین می برند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up